Prime Food

Polityka jakości

drukuj

Poprzez oparcie produkcji na wysokiej jakości surowca,  pochodzącego z Poldanor SA, Zakłady Mięsne Prime Food są w stanie zagwarantować unikalną, pełną kontrolę produktów w trakcie całego procesu produkcyjnego. Kontrola ta zaczyna się od uprawy zbóż i produkcji pasz we własnych gospodarstwach rolnych, poprzez hodowlę trzody chlewnej, jej ubój i rozbiór w nowoczesnych zakładach mięsnych, kończąc na produkcji wyrobów mięsnych.

By móc zawsze zagwarantować bezpieczeństwo naszych produktów, pracujemy według surowych wytycznych GMP (Good Manufacturing Practice). Zapewniają one spełnienie wszystkich norm jakościowych Unii Europejskiej jak też krajowych. Wprowadzony przed kilku laty, ustawicznie weryfikowany w ścisłej współpracy z Inspekcją Weterynaryjną system HACCP gwarantuje, że produkcja żywności odbywa się w warunkach w pełni kontrolowanych i bezpiecznych dla konsumenta.

Firma posiada wdrożony i certyfikowany system zarządzania jakością, zgodny z wymaganiami Standardu BRC (British Retail Consortium).